Beuken met Besi

Door Jim Tehupuring op 20 oktober 2022 17:26

Hallo Turbo beleggers,

Een mooi dagje voor ons beleggers dankzij een  oplopende markt. Het opstappen van Liz Truss die na 45 dagen Downing Street 10 alweer verlaat zette de beurs in vuur en vlam. 
Meer specifiek deed Besi het fantastisch met een plus van 14%.
Laat dat nu een van de grotere posities in de portefeuille zijn. Vandaag plusten de Turbo's bijna 50%. Maar eerlijk is eerlijk, de Turbo's stonden in de min. Na vandaag een plus.

En na ASML waren de cijfers van Besi ook prima. Terugkijkend overtrof Besi de verwachtingen met meer omzet en betere marge. De outlook was wel voorzichtig, maar bij de huidige waardering betekent het nog altijd dat het aandeel Besi veel opwaartse potentie heeft. Richting €50 zal ik 1/3 van de Turbo's verkopen.
Dit heb ik ook gedaan met de ASML Turbo's.
Een ander aandeel dat vandaag flink verloor is Prosus. Ook hiervoor geldt dat de prijs fors hoger zou moeten liggen gezien de boekwaarde. Turbo Long.

Daarnaast nog orders inliggen voor aandelen Ahold, SBM en uitbreiding Meta.
Eveneens is ingelegd Long ASMI. Deze derde chipper uit de index opent dinsdag de boeken over het derde kwartaal.

Groeten Jim


Jim Tehupuring is Pro in de categorie Nederlandse aandelen en opties bij ProBeleggen. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.