Tech aandelen onder druk, start week in mineur

Door Guy Boscart op 5 oktober 2021 08:54

 Goedemorgen,

Een moeilijke start van de week met overal verlies, zowel Europa als Wall Street moeten tussen de 1 en de 1,5% inleveren. Ook Azië moet terug, vanmorgen verloren de Nikkei en de Hang Seng in navolging van de negatieve sessie op Wall Street. Vanmorgen zien we wel een poging tot herstel via de futures maar door de volatiliteit kan het ook vandaag nog alle kanten op. We laten de markt even zoeken naar een draaipunt en handelen daarom met kleine posities op wat kansrijke indexen, dat met een ruime stoploss en een redelijk doel omhoog want we zitten nu long in de markt.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of  https://twitter.com/USMarkets

Update dinsdag 5 oktober:
De week begint slecht met een negatieve sessie, de Dow Jones kon de schade nog beperkt houden maar de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index verloren ruim 2%. De S&P 500 en de Dow Jones verloren rond de 1%. De Dow Transport verloor amper met 0,3%. We zien toch dat bepaalde sectoren het beter doen en andere in een negatieve spiraal zitten. De oliesector en dus de Transport sector deden het redelijk. We zien we dat de olieprijs verder oploopt en al ruim boven de 80 dollar staat.

Het sentiment:
Vrijdag nog een stevig herstel richting het slot maar gisteren toch weer behoorlijk wat druk op de markten met een behoorlijke daling tot gevolg. Op Wall Street springen er wel wat sectoren uit die behoorlijk negatief de sessie moesten afsluiten, denk aan de sociale media aandelen en de chip sector die zwaar onder druk komen te staan. Vooral de semi conductor sector kreeg er weer van langs, de SOX index verloor 2,5% en tikt de bodem van 19 augustus aan. Ook de grote storing bij Facebook zorgde voor onrust bij de TOP 5 aandelen die nu toch al een dikke jas uit moeten doen.

Verder zien we Europa verder inleveren waarbij de DAX de 15.000 punten opnieuw test. De meeste indices testen een belangrijke steun en het is beter dat het nu niet verder zakt om ook deze steun niet te doorbreken. Onder de bodems van 19 augustus ligt de weg open naar nog lagere koersen, we gaan snel merken of dat een volgende stap omlaag wordt. Aan de andere kant kunnen de indices vanaf deze bodem ofwel belangrijke steun snel draaien waardoor we snel 2 tot 3% hoger komen te staan, dat lijkt me nu een momentum waar zoiets op gang kan komen juist door deze belangrijke en duidelijke steunpunten bij vrijwel alle indices die we volgen.?

Posities voorzichtig opgenomen vrijdag:
Er lopen wat nieuwe posities op de indexen voor de leden en dat zijn meteen de eerste voor de maand oktober, die lopen nog niet zoals het moet maar we hebben genoeg ruimte om met de posities wat af te wachten. Komt er een herstel dan kan het snel gaan. De posities kunnen nog opgenomen worden vandaag of deze week want ik verwacht wel een redelijke reactie op de recente daling.

Bij een forse opleving later deze week kijk ik mogelijk weer naar wat kleine short posities. We houden de leden zeker op de hoogte daarover.

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we vooral de AEX, de Nasdaq en de SOX index verder inleveren en de bodems van augustus opzoeken nu. De Dow Jones blijft ook de bodem van de afgelopen weken testen terwijl de DAX de 15.000 punten blijft verdedigen tijdens de daling. De S&P 500 zet ook een nieuwe bodem neer op 4300 punten terwijl de index er ook even onder terecht kwam maandag. De komende dagen worden belangrijk want we zien dat alle indices een steunpunt bereiken dat beter niet wordt doorbroken.

??Dow Jones:
De Dow Jones moest weer inleveren met een slot op 34.003 punten, gedurende de sessie werd de low opnieuw net boven de steunlijn gezet die we zien uitkomen rond de 33.700-33.750 punten. Deze steunzone wordt dus belangrijk voor wat betreft de Dow Jones en dat is goed te zien op de grafiek. Voorlopig kan de index deze steun nog verdedigen maar als er een verdere daling komt dan moeten we ons meteen al richten op het 200-daags gemiddelde dat nu rond de 33.400 punten wacht. Later steun rond de 33.250 punten waar we de bodem van juni zien uitkomen.

Weerstand zien we nu eerst rond de 34.300 punten, later rond de 34.500 en de 34.950 punten (50-daags gemiddelde). Daar richten we ons nu eerst op, ik moet nog zien of de Dow Jones snel weer tot boven de 35.000 punten zal geraken.

??AEX index:
De AEX blijft in de verkoopmodus en zoekt nu de bodem van 19 augustus op, in tegenstelling tot andere indices blijft de AEX nog ver boven het 200-daags gemiddelde. Wel drukt de AEX nu op de belangrijke steunlijn onder de bodems. Steun nu eerst de 752-753 punten met later de 738 punten als richtpunt. Daarna komt de 720 punten als steun in beeld.

?Weerstand nu eerst de 760 punten met later de 772-773 punten. Daarna zien we de 778-780 punten als weerstand waar ook het 50-daags gemiddelde wacht.

??DAX index:
De DAX moest opnieuw terug tot de belangrijke steunzone rondom de 15.000 punten, de bodem lag maandag op 15..017 punten wat net iets hoger is dan de bodem van afgelopen vrijdag. Steun nu rond die 15.000 punten met daar ook het 200-daags gemiddelde. Onder deze steunzone zien we steun rond de 14.800 en de 14.600 punten.

?Weerstand zien we eerst rond de 15.200 punten met snel daarboven de 15.300 punten. Later de bekende weerstand rond de 15.500-15.550 punten. Voorlopig houden we deze niveaus in de gaten wat betreft de DAX. De index blijft wel zwak en is de eerste die het 200-daags gemiddelde al duidelijk test.

??Nasdaq Composite:
De Nasdaq krijgt het nu echt moeilijk maar wist op de steun de bodem neer te zetten. Die belangrijke steunlijnen rond de 14.200-14.250 punten moeten de index nu tegenhouden voor een verdere daling. Mocht de Nasdaq daaronder zakken en de daling doorzetten dan kan de index makkelijk naar de 14.000 of 13.800 punten terugvallen maar zo ver is het nog niet. Steun dus eerst die 14.200 punten, later de 14.000 en de 13.800 punten.

?Bij herstel zien we rond de 14.400 punten nu de eerste weerstand, later de 14.600 en de 14.800 punten. Let er ook op dat een herstel snel kan gaan, dat hebben we de afgelopen weken vaak genoeg gezien. Dus 200-300-400 tot zelfs 500 punten herstel kan heel snel gaan. De volatiliteit is behoorlijk en dan ook nog in beide richtingen.

??Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
September werd mooi afgerond met winst, de maand oktober werd opgestart en op een mooi momentum heb ik wat kleine posities opgenomen op wat indices en bij Guy Trading ook op een aandeel. Nu is het zoeken naar een moment om uit te stappen en daarna uit te kijken of we via een verkoop van de rally weer een kleine short positie kunnen opnemen. Zoals ik al aangaf verwacht ik een herstelbeweging die op de avond op Wall Street start en dan 2 dagen erna doortrekt, daarna kan de daling terugkeren. Die strategie zet ik nu op voor de leden en er lopen vanaf de bodems enkele kleine long posities.

Om mee te doen met de nieuwe posities en de start van de maand oktober kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 december en voor slechts €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Guy Boscart is directeur en eigenaar van www.usmarkets.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.