Jean-Paul: Tech mag weer gekocht worden

Door Jean-Paul van Oudheusden op 27 november 2020 09:42

Vandaag de laatste dag van het spel. Ik ben competitief ingesteld, maar met een halve Amerikaanse handelsdag en 31% achterstand op Royce lijkt mijn opgave een beetje op de laatste etappe in de Tour de France met vier minuten achterstand op de gele trui. Royce, gefeliciteerd!

Mijn gedachten gaan verder uit naar de hond van Nico. Die zal waarschijnlijk zichzelf moeten uitlaten vandaag. Ook Nico is competitief ingesteld en beschouwt zijn achterstand van 1,5% als, om er nog maar eens een andere sport bij te halen, overbrugbaar binnen de DRS-zone. Met een beetje beweging in een paar aandelen en een heel hoge hefboom zou het kunnen. Veel succes Nico!

In het Algemeen Klassement is ??JOOP?? Royce en bor is Nico. Ik ben benieuwd wat beiden vandaag in petto hebben!

Tech mag weer gekocht worden

Net als gisteren proberen de Nederlandse tech-aandelen vooruit te komen: Adyen, ASMI, ASML en Prosus doen hun best met kleine plussen, maar heel overtuigend is het niet. Voor de langere termijn vind ik dat alleen maar rustgevend. Geen koopgekte, maar beleggers die zorgvuldig aan het beredeneren zijn wat de volgende katalysator zou kunnen zijn. 

Ik leef nog steeds met de gedachte dat Vice President-elect Kamala Harris in 2019 nog een plan heeft opgesteld om de Big Tech bedrijven op te breken. Zodra ze in Office zit komt dat plan hoogstwaarschijnlijk nog een keer terug. Ik ben niet negatief op de Big Tech (een poging om Microsoft op te breken in 2000 bracht uiteindelijk veel voorspoed voor bedrijven als Amazon en Google), maar zo'n nieuwsbericht zal wel voor volatiliteit zorgen. 'Investing is a waiting game.'

Nieuwsbrief

Mocht je het leuk om ook na dit spel mijn mening en werkzaamheden te blijven volgen abonneer je dat op de nieuwsbrief van Markets Are Everywhere. Dat kan via de website. Halverwege december (ik moet de datum nog plannen) organiseer ik een gratis webinar ter verdere kennismaking. Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte wanneer het is!

Met vriendelijke groet,

Jean-Paul