Guy: Alles en iedereen bullish, nooit eerder zo massaal !!!

Door Guy Boscart op 25 november 2020 08:22

 Het valt me steeds meer op dat alles en iedereen zo bullish is, wordt en blijft. Simpele reden, er is geen alternatief, dan maar aandelen kopen ook al staan ze zo hoog, Dow breekt nieuwe mijlpaal, de Nasdaq gaat weer boven de 12.000 kijken, de SP 500 zien we opstomen tot boven de 3635 op slotbasis.

De DAX bereikt de 13.300 terwijl de AEX nu net onder de 610 punten sluit met de hoogste stand sinds eind februari. Gisteren was ik 1 van de 5 gasten bij het webinar van de Slimste Belegger en ook daar was iedereen enorm optimistisch, er werden zekerheden uitgesproken over koersdoelen, Dow naar de 40.000 en hoger, de AEX 100% zeker naar de 650 en hoger, de Nasdaq naar de 15.000 en hoger ... Allemaal in 2021 dan ook nog ... Wat ik in al die jaren heb geleerd is dat er op de beurs geen zekerheden bestaan, ik zou daar mee opletten !!!

??U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets? waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

?Trump sprak gisteren ook weer eens, hij had het niet over het uit de hand lopen van het aantal besmettingen, nee hij zei 5 keer dat hij de beste president ooit was en dat door hem de Dow Jones boven de 30.000 punten is geraakt. Verder las ik dat de Bitcoin snel naar de 100.000 dollar gaat en dat een aandeel als Tesla weer naar de 2000-2500 dollar gaat. Wat u hierboven leest is uitzonderlijk en EXTREEM gevaarlijk aan het worden. Ook de GREED and FEAR index staat nu op vrijwel het maximum, op 94% zelfs (GREED) en dat kwam ik nog niet eerder tegen. Precies hetgeen ik u laat merken, werkelijk iedereen is overdreven bullish, meestal het laatste sein dat we nu wel heel dicht bij de top staan. En dan heb ik het nog niet eens over de meerdere BUBBELS die onstaan momenteel, zelfs de Dow Transport laat dingen zien die ik amper kan volgen met het nieuwe record gisteren !!

???De greed and fear meter ...?

?En ik zie dat er van de 30 Dow aandelen slechts 10 een nieuwe high neerzetten gisteren met de uitbraak boven de 30.000 punten. Deze keer kon de Nasdaq dus ook volgen maar deze index stond al een tijdje veel te hoog en maakt nog geen nieuwe records momenteel. We gaan vooral zien tot wat dit allemaal zal leiden, een goed gevoel heb ik zeker niet hierbij, ik zie het als extreem gevaarlijk deze ontwikkelingen en ik voel aan dat dit nog maar eens verkeerd kan gaan aflopen, zeker gezien de extreme waarnemingen op alle gebied.

?Het lijkt erop dat men denkt nu er vaccins aankomen dat alles voorbij is en dat de molen meteen weer op volle toeren zal gaan draaien. Let op ik ben ook enorm blij dat we deze fase mogelijk snel kunnen afronden maar het oude normaal ligt toch nog een eindje verder weg dan velen denken. Het heeft niks te maken met het vaccin, wel met de psychologie van de mens. Dus laten we maar snel weer richting normaal gaan maar dan ook met het gedrag op de markten want dat slaat nergens op hetgeen we nu zien. Nogmaals, ongekend, onvoorzichtig en vooral onwetend en dat stoort me nog het meest, er zal op een gegeven moment weer veel worden ingeleverd en zal men inzien dat te duur kopen niet verstandig is. Soms moet je in een snel tempo een grote stap terug doen en duurt het mogelijk jaren voor je weer bent waar je was ...

?Dan krijg ik vaak te horen dat ik te bearish ben, teveel heb gemist en dat het alleen maar verder omhoog zal gaan. Wel ik laat dat over me heen komen, het is niet anders, ik doe altijd mijn uiterste best en helaas kan ik me niet vinden in deze fase. Wat wel duidelijk is, ik herpak me altijd wel, dat zal in 2021 wat mij betreft niet anders worden. Sterker nog, als u mijn mening deelt dat we momenteel veel te hoog staan met de markten, dan wordt het tijd om lid te worden want zoals ik zeg, 2021 kan wel eens het beste jaar worden voor US Markets Trading ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we vanmorgen rond de 1.19 dollar, de prijs van een vat Brent olie staat op 48,1 dollar terwijl een troy ounce goud nu terugvalt tot 1800 dollar.

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 FEBRUARI 2021:
Maak vanaf vandaag gebruik van de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 februari 2021 ... Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen in deze markt, we hebben strategisch al wat kleine posities open staan.

Na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen. 

Schrijf u in via de link: https://www.usmarkets.nl/tradershop???
?

?
?Tot later,

Guy Boscart???


Guy Boscart is directeur en eigenaar van www.usmarkets.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.