Jim: Tesla - een wilde rit incl crash

Door Jim Tehupuring op 19 november 2020 12:54

Goedemorgen!

De beurs daalt een procentje, waardoor mijn Turbo Short eindelijk iets oploopt. Coach Guy (met een stevige short-positie) zal de daling vast verwelkomen.

Mijn Turbo Short op Tesla die ik dinsdag kocht beleefde een kort maar heftig leven. Ik nam de positie in toen de aandelen $450 stonden en direct daalden ze tot $430. Dat was leuk!

Op woensdag bracht Morgan Stanley een koop advies uit en meldde dat in hun optiek de aandelen naar $540 zouden moeten kunnen. Opmerkelijk, want eerder zeiden ze dat je Tesla zeker moest kopen wanneer je belegt in Electificatie van de autombiel industrie, maar ook dat je het moest 'onderwegen'. Prijsdoel: $340.

De koersdoelaanpassing werd door beleggers met gejuich ontvangen. Het aandeel sprong nog eens 10% weg naar $490...
En dat is ruim boven de Stop Loss van de Turbo Short die ik had: $467,80
De Turbo is dus uitgestopt en ik doe niet meer mee. In dit geval een kleine meevaller: BNP heeft de Turbo direct afgewikkeld en er is een restbedrag over. Waardoor de schade van de wilde rit in Tesla beperkt is gebleven tot €1000.  

Het aandeel Tesla wordt dagelijks sterk beinvloed door het beurssentiment. Beduidend meer dan andere aandelen, doordat de toekomstverwachtingen (winst, omzet etc) een hoge mate van onzekerheid kennen. Ideaal dus om op korte termijn in te spelen met Turbo's. Vraag je mij nu of er op korte termijn sprake is van over- of onderwaardering, dus kies ik voor het eerste. Dus zeer waarschijnlijk tot ik nog een speculatieve trade op Tesla in neem.

Fijne dag!

P.S. Dinsdag 20:00 is het webinar met alle coaches. U kunt u hier inschrijven. Graag tot dan!

https://www.onlineseminar.nl/bnpparibas/webinar/34755/masterclass-4-alle-beleggingscoaches/#descriptionJim Tehupuring is Pro in de categorie Nederlandse aandelen en opties bij ProBeleggen. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.