Mis met ASMI, Raak met Heineken

Door Jim Tehupuring op 26 oktober 2022 09:26

 Beste Turbobelegger!

Het is cijferseizoen en bedrijven openen hun boeken over Q3. En dat brengt behoorlijk wat beweging.
Gisteravond kwam ASMI en vanmorgen Heineken.
In ASMI zat ik al even long en kon profiteren van de stijging, maar die wordt vandaag teniet gedaan met een daling van 8 procent. Q3 was uitstekend, maar ASMI vreest voor de impact de beperkingen die Amerikaanse hen oplegd voor wat betreft de handel met China. Het zou om meer dan 6% van de omzet gaan. Door de daling van vandaag ben ik wel de winst kwijt. De daling is echter ook een kans om wat Extra Turbo's Long te kopen. Bij herstel dan dubbel profijt.

Heineken gaat er ook hard af met 8%. Ze melden uitstekende groei over de afgelopen periode, maar die lag wel beneden de verwachting. Daarnaast zijn ze behoorlijk voorzichtig over de toekomst. De consumentenvraag neemt af...
Met 100 Turbo's short op Heineken is dat helemaal prima. Ze schieten 25% de lucht in dankzij de daling. Heineken is in mijn optiek al jaren te duur en pas rond €70 koopwaardig. Ik room wel wat van de winst op de Turbo's af en verkoop een deel.

Fijne dag!


Jim Tehupuring is Pro in de categorie Nederlandse aandelen en opties bij ProBeleggen. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.