de 3P's: Philips, Prosus en Pijn

Door Jim Tehupuring op 24 oktober 2022 15:43

 Hallo Turbobeleggers!

We gaan de derde week in en die start mooi. Veel groen en een AEX boven 650 punten.
De dissonanten van de dag zijn Philips en Prosus. Die tweede zit helaas in mijn portefeuille en levert 13% van haar waarde in. Met hefboom...

De Philipsbelegger heeft het zwaar te verduren. Noteerde het aandeel eerder €50, inmiddels naderen we de €10. Problemen en terugroepacties met apneu-apparaat 'Dreamstation', kosten het bedrijf en de aandeelhouder miljarden. De nieuwe CEO kondigt saneringen van 4000 arbeidsplaatsen aan en het is daarmee niet aannemelijk dat het bedrijf de komende jaren terugkeert naar eerdere omzetniveau's.

Voor wat betreft Prosus: alle Chinese tech gaat keihard onderuit nu er een 3e termijn van President Xi Jinping zou kunnen komen. En Xi heeft het niet zo op tech. Hij voerde eerder al protectionistische maatregelen in en dat remt de economische groei. Baida, Alibaba en ook Tencent verloren dik 10 procent.

Prosus bestaat voor 3/4 uit een 29%-belang in Tencent, dus krijgt direct na beursopening een harde klap. En mijn 500 Turbo's ook. Die staan fors in de min. Eerder starte Prosus een aandelenterugkoopprogramma vanwege de zeer lage waardering. De aandelenkoers staat nu nog lager. In de verwachting dat de koers iets zal herstellen heb ik 250 Turbo's Long bijgekocht.

GAS Short
Vol gas met Turbo's short. Dat gaat inmiddels wel lekker, want de Turbo Short op de gasprijs doet precies wat hij moet doen. Profiteren van de daling. Politiek Den Haag heeft het nog druk met de gasprijs, maar in praktijk is er inmiddels 75% van de prijs af en is deze beland op hetzelde niveau als een jaar terug. Prima als je short zit in het spel. Helaas wat te weinig gekocht

ASMI Long
Na Besi en ASML is het morgen de beurt aan ASMI. Ook de koers van het Almeerse ASMI staat onder druk dit jaar. Besi en ASMI verrasten positief, wat erop duidt dat de vraag in de chipmarkt onverminderd hoog is. Ik heb 65 Turbo's Long gekocht en heb een order inliggen voor nog eens 85 Turbo's. Zijn de cijfers van ASMI morgen ook positief, dan zullen de Turbo's profiteren

Webinar met alle coaches!
Vanavond om 19:30 kunt u een webinar volgen met alle deelnemende coaches. Een laatste ronde tips om ook na de Slimste Belegger actief en met succes in Turbo's te kunnen beleggen. Ik hoop u uiteraard vanavond online te zien, dus schrijf u in via onderstaande link:
Tot dan!

https://www.onlineseminar.nl/bnpparibas/webinar/49182/slimste-belegger-wrap-up-met-tips-van-de-5-coaches/

Groeten Jim Tehupuring
1Vermogensbeheer.nl


Jim Tehupuring is Pro in de categorie Nederlandse aandelen en opties bij ProBeleggen. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.