Nieuwe low AEX en DAX, Wall Street via slotrally hoger

Door Guy Boscart op 7 oktober 2021 08:52

 Goedemorgen,

Opnieuw een zeer volatiele sessie met eerst nog een stevig verlies maar richting het slot sleept Wall Street er alsnog een plus uit. Zo krijgen we die 2e sessie op rij met winst op Wall Street en dat was hetgeen ik aangaf, de forse terugval van maandag werd zo helemaal goedgemaakt op Wall Street, in Europa nog niet want alle indices stonden onder druk en moesten fors inleveren, richting het slot werd er wel wat goed gemaakt zodat er nog kansen liggen voor vandaag. Blijf rekening houden met de volatiliteit want de maand oktober staat daarom bekend. In Azië zien we vanmorgen ook een mooi herstel na enkele slechte sessies.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of  https://twitter.com/USMarkets

Update donderdag 7 oktober:
De markten blijven behoorlijk volatiel en we hebben gisteren nog maar eens kunnen zien dat het heel snel gaat in beide richtingen. De indices op Wall Street begonnen behoorlijk slecht maar later op de avond stond alles weer in de plus. We krijgen nu te maken met meerdere feiten, er zijn wat twijfels over de economie en vooral ook de inflatie en dat zet de markt onder druk. Aan de andere kant is het ook zo dat veel aandelen al 15 tot 20% hebben moeten inleveren en we zien dat er indices zijn die tot 10% lager terecht kwamen vanaf de topzone. 

Deze grote daling roept dan beleggers op om in te stappen want dan gaat men er vanuit dat de correctie ten einde loopt. Ook technisch zien we dat er niveaus worden bereikt die als zeer belangrijke steun worden gezien, ook dat zorgt ervoor dat men weer instapt.

Verder zijn er zorgen over de stijgende rente en zoals ik al aangaf verwacht men een langdurige periode van hogere inflatie mede door de enorm stijgende energieprijzen. De oplopende olie en gas prijzen gaan behoorlijk snel en de consument merkt dat duidelijk door de veel hogere energienota. ?De stijgende energieprijzen zijn nu dus nieuw item dat de markten parten speelt. De stijgende energieprijzen versterken de zorgen over de toch al hogere inflatie en wakkeren de vrees aan voor een verdere vertraging van de economische groei en aanhoudende problemen om aan producten te geraken. Ook zullen zaken als transport en toelevering onder druk blijven staan daardoor. Toch weer iets om te volgen de komende dagen.

Wat mij betreft geen haast, we bekijken het verloop van vandaag en later deze week wat er moet worden gedaan. Er lopen na dat we winst hebben genomen vanmorgen geen posities meer, wel kijk ik uit naar nieuwe kansen.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets<...

Eerste posities oktober met winst gesloten:
Er lopen nu geen posities meer want de long posities heb ik met een mooie winst gesloten vanmorgen. Mogelijk zal ik draaien naar short zodra het momentum goed is.?

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht is duidelijk te zien dat alles veel lager begon en dat er herstel kwam richting het slot. Europa lukt het niet om dat verlies van de ochtend goed te maken, op Wall Street lukte dat wel. Opvallend is dat de Dow Jones, de S&P 500, de Nasdaq en de SOX voor de 2e sessie op rij in de plus geraken en zo al het verlies van maandag goedmaken.

In Europa lukte dat niet want er werden nieuwe bodems neergezet bij de AEX en de DAX. De DAX sluit net onder het 200-MA en net onder de 15.000 punten, de AEX moest event tot rond de 750 punten terug. We gaan zien wat er vandaag zal gebeuren, de futures staan wel weer in de plus vanmorgen voorbeurs ...

??Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich verder na eerst even op ruim 400 punten verlies te hebben gestaan gedurende de sessie. De index sluit 100 punten hoger en net onder het hoogste punt van de sessie. Een mooi herstel en zo werd al het verlies van maandag weg gewerkt. Voorlopig blijft de steun nog de onderkant van de afgelopen sessies en die zien we rond de 33.700-33.750 punten. Later mocht de daling terugkomen en met kracht erbij dan moeten we ons vooral gaan richten op het 200-daags gemiddelde dat nu rond de 33.440 punten uitkomt. Verder zien we steun rond de 33.250 punten waar we de bodem van juni zien uitkomen.

Weerstand zien we nog altijd rond de 34.500 punten, een niveau dat de index nu aan het testen is, later weerstand rond de 34.910 punten waar we nu het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Bij een verder herstel richten we ons nu eerst op deze niveaus, ik moet het nog zien of de Dow Jones snel weer tot boven de 35.000 punten zal geraken want de markt blijft volatiel in beide richtingen.

??AEX index:
De AEX moest na het stevige herstel van dinsdag weer fors inleveren, de index ging zelfs even meer dan 20 punten omlaag. Door het herstel dat op gang kwam via Wall Street werd de schade beperkt tot 10 punten verlies zodat er nog een deel van de winst van dinsdag werd overgehouden. Wel werd er op 751 punten een nieuwe low neergezet.

Steun nu eerst de 755 en de 751 punten waar de index woensdag de bodem neerzette, later moeten we op de 738 en de 720 punten gaan letten zodra de AEX onder die 751 punten zakt. Het is nu even afwachten of de AEX zich weer kan herpakken, mogelijk kan de bodem er staan want de steunzone aan de onderkant werd duidelijk getest nu. Weerstand nu eerst de 770-772 punten met daarboven het 50-daags gemiddelde rond de 779-780 punten.

??DAX index:
De DAX kreeg het door de grote daling moeilijk en moest even tot ver onder de belangrijke 15.000 punten steun, de low van de sessie kwam uit net boven de 14.800 punten waar we de volgende steun zien. Het slot lag voor het eerst sinds eind oktober vorig jaar (2020) onder het 200-daags gemiddelde en dat is een slechte zaak. De index herpakt zich wel sterk richting het slot maar toch zien we de nodige schade op de grafiek. Vanmorgen staat de DAX wel weer veilig boven die 15.000 punten zodat de schade kan meevallen maar dan moet de index wel doorzetten de komende dagen.

Weerstand zien we eerst rond de 15.200 punten met snel daarboven de 15.300 punten. Later de bekende weerstand rond de 15.500-15.550 punten. Voorlopig houden we deze niveaus in de gaten wat betreft de DAX in een opgaande beweging. Steun nu dat 200-MA rond de 15.030 punten met net daaronder de 15.000 punten. Later de bodem van woensdag rond de 14.800 en later snel de 14.600 punten als steun.

??Nasdaq Composite:
De Nasdaq begon de sessie slecht maar wist zich later op de avond stevig te herpakken om in de plus te sluiten, zo maakt de index nu het verlies van maandag helemaal goed. De vraag is nu hoe het vervolg zal verlopen, de futures staan vanmorgen wel weer in de plus. We zijn benieuwd hoe de index er vanavond bij het slot op Wall Street voorstaat.

Bij een verder herstel zien we rond de 14.600, 14.800 en het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 14.885 punten uitkomt weerstand. Let er op dat een herstel snel kan gaan, dat hebben we de afgelopen weken vaak genoeg gezien. Dus ook nu kan een herstel van 200-300-400 tot zelfs 500 punten heel snel gaan. De volatiliteit is behoorlijk en dan ook nog in beide richtingen.

Steun zien we nu rond de bodem van maandag en die komt uit rond de bekende 14.200-14.225 punten, de test van deze zeer sterke steun werd met succes afgerond, de index draaide duidelijk vanaf deze steun. Onder de 14.200 punten moeten we wel opletten voor wat betreft de Nasdaq en de tech sectoren want dan breekt er een mega steun.

??Overzicht resultaat september en dit jaar (2021):
We blijven vooral rustig te werk gaan en zoeken vooral naar kansen bij de indices om posities op te nemen waar er zich mogelijkheden voordoen. Er lopen nu geen posities maar ik zoek weer naar een momentum om in te stappen.

Om mee te doen met de nieuwe posities kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 december en voor slechts €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

?Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

??

?Met vriendelijke groet,
Guy Boscart
???


Guy Boscart is directeur en eigenaar van www.usmarkets.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.