Stevige rebound een feit, nu het vervolg afwachten

Door Guy Boscart op 6 oktober 2021 08:08

 Goedemorgen,

De stevige rebound die ik verwachte kwam er dinsdag en het was er eentje met kracht, alleen is het zo dat de Nasdaq en de Nasdaq 100 het verlies van maandag nog niet goed weten te maken. De AEX en de DAX doen dat wel net als de Dow Jones en de S&P 500 op Wall Street die er dicht bij uitkomen op slotbasis. De markt blijft zeer volatiel en dat merken we vrijwel elke dag, het is wachten op een meer rustig verloop want beleggers geraken de richting kwijt. Het is wel zo dat er behoorlijk aan de boom wordt geschut en dat de minder krachtige beleggers er nu volop uitvallen door die vervelende maar logische Margin Calls ...

Update woensdag 6 oktober:
Over volatiliteit hebben we niks te klagen, die is er volop en dan ook nog in beide richtingen, maandag fors lager en gisteren kregen we een behoorlijk herstel bij alle indices. Kijken we naar de futures vanmorgen dan zien we weer druk omlaag want de futures staan tot rond de 0,5% in de min. Het wordt wel een belangrijke sessie, gaan we opnieuw naar de bodems? Of kunnen de indices na een terugval weer omhoog om de hoogste stand van gisteren te overtreffen? Daar val nu nog niet veel over te zeggen, laat alles eerst maar eens opstarten en dan bekijken we later op de dag wel welke richting de markt gaat kiezen.

?Men kijkt vooral naar de diepte van de correctie, enkele indices zijn al tot op 10% vanaf hun hoogste stand terug gezakt, enkele aandelen lieten al een daling tot 20% zien. We noemen deze daling een grote correctie en meestal is dat ook het punt waar we een bodem neer kunnen zetten die wat langer kan blijven staan. Dat zien we ook aan de steun niveaus waar die aandelen of indexen op terecht kwamen, die zijn belangrijk en bepalend voor het vervolg. Zie de Nasdaq die de 14.200 punten heeft getest, een enorm belangrijke steun waar we diverse keren een test hebben gezien dit jaar. Eerst als topzone, later als steun en nu dus opnieuw als belangrijk punt voor het vervolg.

?Wat mij betreft geen haast, we bekijken het verloop van vandaag en later kijken we wat er moet worden gedaan. Er lopen wat posities en die hou ik in de gaten. Als er wat moet gebeuren dan zal ik dat richting de leden communiceren.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets<... 

Posities voorzichtig opgenomen vrijdag:
Er lopen wat kleine posities op de indexen voor de leden en dat zijn meteen de eerste voor de maand oktober. Komt er een herstel, en dat kan snel gaan, dan kunnen we die met winst sluiten. De posities kunnen nog opgenomen worden vandaag of deze week.

Bij een forse opleving later deze week kijk ik mogelijk weer naar wat kleine short posities. We houden de leden zeker op de hoogte daarover.

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we de rebound duidelijk bij alle indices, de Dow Jones, de Nasdaq, de S&P 500 en de DAX winnen rond de 1% terwijl de SOX index 1,5% hoger sluit en de AEX er het best vanaf kwam met 1,85% winst. Een mooie rebound maar bij de meeste indices werd het verlies van maandag nog niet goed gemaakt. Bij de AEX en de DAX is dat wel het geval, op Wall Street nog net niet zoals we zien op de grafieken. Om door te trekken naar omhoog zal het vandaag verder moeten stijgen om zo de toppen van afgelopen vrijdag op Wall Street te overtreffen.

??Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich sterk maar sluit niet op de hoogste stand van de sessie, die lag 170 punten hoger. Wel een mooi herstel van ruim 300 punten en het verlies van maandag werd zo weg gewerkt. Voorlopig blijft de steun nog de onderkant van de afgelopen sessies en die zien we rond de 33.700-33.750 punten. Later mocht de daling terugkomen en met kracht erbij dan moeten we ons vooral gaan richten op het 200-daags gemiddelde dat nu rond de 33.420 punten uitkomt. Later steun rond de 33.250 punten waar we de bodem van juni zien uitkomen.

Weerstand zien we nu eerst rond de 34.500 punten waar de index dinsdag al even een test maakt, later de 34.930 punten waar we nu het 50-daags gemiddelde zien uitkomen. Bij een verder herstel richten we ons nu eerst op deze niveaus, ik moet het nog zien of de Dow Jones snel weer tot boven de 35.000 punten zal geraken.

??AEX index:
De AEX laat een stevig herstel zien en breekt meteen door de 760-762 punten om door te trekken tot? de 772-773 punten zone waar nu de volgende weerstand wacht. Mocht de AEX doortrekken de komende dagen dan zien we de 778-779 punten als weerstand waar ook het 50-daags gemiddelde wacht. Eerst maar eens bekijken of de index daar geraakt, dan kunnen we verder kijken. Er waren enkele sterkhouders binnen de index nodig om de AEX weer op gang te krijgen na enkele zeer slechte dagen, ASML won 4% terwijl Shell 2% hoger sluit, ook ING deed mee met een plus van 3%.

?Steun nu eerst de 762 punten, later de 755 en de 751 punten als steun. Later moeten we op de 738 en de 720 punten letten maar het is eerst afwachten of de daling snel weer terug komt. Voorlopig houden we het op die 762, 755 en 751 punten als steun.

??DAX index:
De DAX herpakt zich dinsdag en wint ruim 1%, de index geraakt zo weer wat los van die 15.000 punten steun die hoe dan ook een belangrijk punt blijft voor het vervolg. Steun nu dus rond die 15.000 punten waar nu ook het 200-daags gemiddelde uitkomt. Onder deze steunzone zien we steun rond de 14.800 en de 14.600 punten.

Weerstand zien we eerst rond de 15.200 punten met snel daarboven de 15.300 punten. Later de bekende weerstand rond de 15.500-15.550 punten. Voorlopig houden we deze niveaus in de gaten wat betreft de DAX. De index blijft wel zwak en was de eerste die het 200-daags gemiddelde al aantikt.

??Nasdaq Composite:
De Nasdaq laat een stevig herstel zien maar het verlies van maandag werd niet helemaal goed gemaakt, de index zet wel net een hogere top neer dan maandag en dat kan voor het vervolg een positief teken zijn. We gaan het zien de komende dagen.

Bij een verder herstel zien we rond de 14.600, 14.800 en het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 14890 punten uitkomt weerstand. Let er op dat een herstel snel kan gaan, dat hebben we de afgelopen weken vaak genoeg gezien. Dus 200-300-400 tot zelfs 500 punten herstel kan heel snel gaan. De volatiliteit is behoorlijk en dan ook nog in beide richtingen.

?Steun zien we nu rond de bodem van maandag en die komt uit rond de bekende 14.200-14.225 punten, de test van deze zeer sterke steun werd met succes afgerond, de index draaide duidelijk vanaf deze steun. Onder de 14.200 punten moeten we wel opletten voor wat betreft de Nasdaq en de tech sectoren want dan breekt er een mega steun.

??Overzicht resultaat september en dit jaar (2021):
We blijven vooral rustig te werk gaan en zoeken vooral naar kansen bij de indices om posities op te nemen waar er zich mogelijkheden voordoen. We zitten nu met wat kleine posities in de markt en ik blijf voorzichtig, de rebound die ik aangaf kwam er, het is nu de vraag tot waar die kan doortrekken. We zitten dus long in de markt op wat indices en waar het kan neem ik er nog een index bij. Bij Guy Trading doen we ook wat met volatiele aandelen, denk aan ASML, Nvidia, Microsoft enz..

Om mee te doen met de lopende en nieuwe posities kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 december en voor slechts €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Guy Boscart is directeur en eigenaar van www.usmarkets.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.