Jean-Paul: de laatste dagen

Door Jean-Paul van Oudheusden op 6 oktober 2021 08:07

Nog drie handelsdagen, dan zit De Slimste Belegger van deze periode er weer op. Gisteren heb ik een flink deel van het verlies in kunnen lopen door de stijgende beurzen in Amerika. Aan het begin van de avond liep ik tegen de restrictie van maximaal 20 transacties aan, waardoor ik de winst niet heb kunnen veilig stellen. Een wijze les voor het beleggen op de beurs in het algemeen: zorg te allen tijde dat je de spelregels exact kent. Zeker ook als je in turbo's belegt.

De maximale hefboom die is ingevoerd is voor mij geen probleem. In de praktijk handel ik zelden met een hefboom hoger dan 4x, daarmee kan je al heel leuke rendementen maken. Ik heb bijvoorbeeld een turbo met hefboom 2 op ING gekocht naar aanleiding van deze video van Bart Peters: https://youtu.be/S10xrUimoOQ. Referentiekoers in ING was €12, op de ex-dividend datum.

Andere video's van deze week om te bekijken zijn het wekelijkse Turbo Journaal en een markt update van 5 oktober: https://youtu.be/NAqPJsxz_mk en https://youtu.be/xMkYoCBKsQU. 

Succes in het spel met de laatste loodjes en minstens zo belangrijk: succes met je beleggingen in de praktijk!