Het spel is begonnen!

Door Jean-Paul van Oudheusden op 14 september 2021 07:59

Het spel is begonnen! De kans is groot dat de beurs aan het einde van de spelperiode lager staat dan aan het begin. September is historisch gezien niet zo'n goede beursmaand, we hebben al acht uitstekende beursmaanden achter de rug en we staan aan de vooravond van het afbouwen van de coronasteunpakketten. 

Ondanks dat we dicht in de buurt van all-time highs staan voor wat betreft de grote wereldwijde indices ligt de beurs er zwak bij. Ik bespreek dit ook in mijn wekelijkse video op mijn YouTube-kanaal Markets Are Everywhere (https://youtu.be/JtGNKXpUJ3o). Abonneer je vooral dit kanaal als je tijdens het spel mijn uitgebreidere blik op de beurs wilt volgen.

Het meest voor de hand liggende instrument tijdens deze editie van De Slimste Belegger is dan ook een Turbo Short zou je zeggen. Maar het goed timen van de top is hartstikke moeilijk. Ik ken genoeg beleggers die al sinds het eerste kwartaal 'flauw' zijn en daardoor verliezen hebben gemaakt. Hartstikke jammer in zo'n goed beursjaar! Een spelperiode zoals deze is heel geschikt om zelf eens te oefenen met het timen.

Kan de beurs ook omhoog deze maand? Zeker wel. De rente staat nog steeds heel erg laag. De lage rente is al twaalf jaar bijna onafgebroken een katalysator achter de goede koersontwikkelingen van groeiaandelen. Er is geen directe reden om aan te nemen dat de rentes wereldwijd binnenkort hard zullen gaan stijgen. Wie profiteren er van dat beursklimaat? Bedrijven die hard groeien, gemakkelijk geld kunnen lenen en niet in een vervuilende industrie actief zijn. Het zijn deze bedrijven waar ik mijn hoop op heb gevestigd om gedurende de korte spelperiode een positief rendement te maken.

Met die reden is mijn basisinstrument, zoals altijd, niet een Turbo Short maar een Turbo Long. Hoe ik die turbo's toepas ga ik bespreken tijdens het online seminar met BNP Paribas op maandag 20 september om 20.00 uur. Leuk als je kijkt en meedoet!