Jim: Succes met de wedstrijd plus eerste aankopen

Door Jim Tehupuring op 13 september 2021 16:29

 
Beste belegger,

Na het oefenweekje, barst vandaag de strijd om de echte prijzen los. Wie aan het eind van het spel op 8 oktober het meeste rendement heeft gemaakt mag ze de winnaar van Slimste Belegger 2021 noemen.
Tot die tijd kun je fictief beleggen met Turbo's. Long en Short. Inspelen op verwachte stijging (Long) en daling (Short).

Binnen mijn portefeuille zal ik de helft van de posities beleggen zoals ik dat normaal ook doe. Op basis van fundamentele analyse. Posities die ik we bij 1Vermogensbeheer in portefeuille hebben of die ik aanhoud voor ProBeleggen. En binnen het spel uiteraard met hefboom. Maar wel een overzichtelijke hefboom zonder grote risico's. Namelijk hefboom 3-4. Dit wil zeggen dat indien de onderliggende waarde (het aandeel) oploopt, de Turbo procentueel gezien 3-4 keer zoveel stijgt. Of daalt in geval de aandelenkoers zakt...

De andere helft van de portefeuille ga ik actief beheren. Iets speculatiever dus. Korte termijn handel op indices, valuta en grondstoffen. Gezien het speculatieve karakter kies ik hier ook voor een hoge hefboom: 7.

Aankopen:
Bij 1Vermogensbeheer beleggen we 25% van de aandelenallocatie in holdings. Beursgenoteerde familievehikels, waarbij je kunt meebeleggen met de allerrijksten. De holdings die ik bij aanvang opneem zijn:
-Porsche Automobiel Holding 
-GBL
De eerste is eigenlijk een monoholding, aangezien het belang vrijwel bestaat uit aandelen Volkswagen. Via de holding koop je deze achter met korting.
GBL is wel een echte holding met een breed gespreide portefeuille. Bijvoorbeeld aandelen Adidas en Pernod Ricard. Ook hier geldt een stevige korting. Bereken je de waarde van hun beleggingen, dan geldt dat de beurskoers momenteel een korting biedt van 23%.

Prosus: het is nauwelijks nieuws meer, maar de Chinese overheid grijpt weer eens in. Vandaag is Alipay aan de beurt. Het zorgt ervoor dat de hele sector daalt. Zo ook groot-Tencent aandeelhouder Prosus. Hoewel Prosus op meerdere fronten actief is, bestaat de huidige waarde primair uit Tencent. En ook Prosus koop je met korting. De daling wend ik aan om op de eerste speldag positie te nemen.

Tesla Short:
Dit aandeel is het afgelopen jaar flink gehyped en liep maarliefst 1000% op. Met een koers van ruim $700 nu  kun je twisten of het goedkoop of duur is. Over het feit dat Tesla een gamechanger is geweest bestaat geen twijfel, maar of het haar leidende positie kan behouden is maar de vraag. Voor 2021 noteert het aandeel 200 keer de winst. Best fors, tenzij je verwacht dat deze winst de komende 5 jaar nog wel verzesvoudigd. Wat mij betreft een behoorlijk uitdaging bij toenemende concurrentie. Ik koop daarom binnen de spelperiode een Turbo Short.

Groeten Jim

P.S. Bekijk vanavond het gratis webinar met collega-coaches Royce Tostrams en Nico BakkerJim Tehupuring is Pro in de categorie Nederlandse aandelen en opties bij ProBeleggen. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.