Jim: Gas er op!

Door Jim Tehupuring op 10 september 2021 10:02

 Beste beleggers!

De tijd vliegt. En de beurs ook! 
We zijn een jaar verder en de Amsterdamse beurs is dik 40% gestegen in de tussenliggende periode.
Je zal maar een Turbo met hefboom 2 hebben gehad...
De komende weken gaan we weer aan de slag met de Turbo. Een jaar hebben we niet, maar ook in een korte periode gaan we proberen om een goed rendement neer te zetten.
De Slimste Belegger is daarbij een uitstekende mogelijkheid om meer te leren over beleggen met Turbo's en de werking van het instrument. Daarnaast zijn er natuurlijk weer mooie prijzen te winnen. Dus ook voldoende uitdaging voor de doorgewinterde belegger.

De rol van de coaches is dit jaar iets anders. Guy, Jean-Paul, Royce, Nico en ik zullen ieder op ons eigen vakgebied proberen u te voorzien van kennis en nieuwe inzichten. TA, trading, instrumenten en ikzelf op basis van beleggen met fundamentele analyse. En uiteraard houden we een portefeuille bij.

Ik heb zojuist nog even een blik geworpen op de posities die ik vorig jaar had en tijden het laatste webinar als 'Gouden tip' presenteerde. Een Turbo op aandelen HAL Trust en Porsche Holding. Beiden aandelen zitten in de portefeuilles van 1Vermogensbeheer-klanten. 

De Turbo Long Porsche Automobil Holding kostte toen €2,13 en noteert nu €5,20.
Voor HAL bedroeg de aanschafprijs €2,20 en is de huidige waarde €4,10.

Ook bij ProBeleggen (waar ik doorlopend een portefeuille bijhoud) zat de HAL Turbo in portefeuille. Mooie rendementen. Maar de vraag is natuurlijk of je daadwerkelijk de positie in praktijk zolang aanhoud. Zo heb ik recentelijk voor HAL winst genomen door de positie te halveren.

Is het dan allemaal een succes? Nee, De Turbo's op Takeaway (ook in portefeuille) zijn uitgestopt. En de Turbo Short op olie die ik in het spel had zal ook niet meer bestaan. Hieruit blijkt meteen een van de belangrijkste zaken bij beleggen. Niet denken dat je snel je geld kunt verdubbelen, maar je investeringen spreiden. Onder de streep ga je dan nette rendementen maken. Turbo's passen daar heel goed bij. 

Komende weken ga ik dat als coach (met Turbo's) tijdens het spel doen en toelichten. Ik heb er zin in!
Om tijdens de oefenweek nog wat rendement te maken zijn aangeschaft:
Philips, Porsche, Prosus. Triple P ;-)

Oja, volg vooral de webinars van de coaches. Aanstaande maandag is het de beurt aan Royce en Nico.
U kunt zich hier inschrijven:

Succes!

Groeten Jim Tehupuring
www.1vermogensbeheer.nlJim Tehupuring is Pro in de categorie Nederlandse aandelen en opties bij ProBeleggen. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.