Guy: Trump laat het los, markt puur op nieuws gedreven

Door Guy Boscart op 24 november 2020 08:23

 Als we alles bij elkaar optellen zien we ongeveer 10-12% stijging door nieuws, hoop en verlangen naar meer. Dat blijft hoe dan ook gevaarlijk of men het wil of niet, de waarderingen lopen per week nu zo'n 1 a 2 punten op zodat 30+ bij veel aandelen al in zicht en dat blijft een euvel waar we nu mee zitten. De Dow loopt weer op richting de 30.000 punten, we zijn er nog niet maar wel heel dicht erbij.

?Opvallend blijft hierbij dat de Nasdaq wat achterblijft op de rest, het is niet zo dat we nu moeten spreken over dat de tech goedkoop wordt want die sector liep al fors op eerder. Wel zien we nu een markt dat in zijn geheel veel te duur is geworden met de tijdlijn waar we nu mee te maken hebben.

?Even een analyse van gisteren en vanmorgen, weer vaccin nieuws, goed voor 200 Dow punten, later op de avond zei Biden dat hij Yellen als Trasury secretaris neemt, weer 150 tot 200 punten erbij en ergens in de nacht zei het team van Trump dat de transmissie mag beginnen voor Biden, weer 250 punten erbij. Zo pak je op enkele uren tijd toch 550 tot 600 punten erbij en dat bij een stand dicht bij de topzone. De week ervoor, en de week daarvoor was het ook al zo, telkens tussen de 500 en 1000 punten omhoog op hoop en een soort hebzucht.

??U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets?

Uiteraard worden beleggers gelokt met de term dat er niks anders meer is dan de beurs, dat is ook het geval, maar zoals ik in het weekend al aangaf koop je veel aandelen veel te duur en moet je hoe dan ook rekening houden met een forse correctie. De vraag is dan of het dividend zoiets kan compenseren op de langere run, dat vraag ik me af want die KW verhoudingen lopen behoorlijk uit de hand. Een periode van economische twijfel zal die niet kunnen verantwoorden. Maar dat is hoe ik erin sta, de logica zal zich laten gelden later, de vraag is en blijft hoeveel nieuws blijft er nog over nu om de boel verder op te trekken?

Je ziet ook al een soort vlucht naar bijvoorbeeld de Bitcoin, ook daar vloeit er weer massaal geld naartoe, zelf zou ik het niet aandurven om deze munten te kopen en zeker niet tegen die prijs, ook al hoor je alweer verhalen dat de Bitcoin naar 100.000 dollar gaat. Dan zit er echt iets niet goed met het geld wat wij kennen, dan zou er toch sprake zijn van verborgen hyper inflatie. Hoe dan ook, een vreemde gang van zaken, een markt die ik niet ken in ieder geval en dat is zeer gevaarlijk op alle gebied ...

De Dow Jones won net iets meer dan 1% met een slot op 29.593 punten, de S&P 500 won 0,6% en sluit op 3577 punten. De Nasdaq deed het weer iets minder goed met een plus van 0,2% en sluit op 11.880 punten.? Vanmorgen is Japan weer open en wint 2,5%, de futures staan 0,5 tot 0,8%. hoger op Wall Street, de AEX en de DAX rond de 0,5% via de voorbeurs indicaties. In ieder geval weer een hoge start, de rest van de sessie moeten we bekijken en eerst afwachten. De AEX en de DAX staan nog niet echt hoger dan de top die gisteren werd neergezet, ook de Nasdaq doet dat nog niet. De Dow Jones en de SP future wel ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we vanmorgen rond de 1.185 dollar, de prijs van een vat Brent olie staat op 46,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu terugvalt tot 1825 dollar.

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 FEBRUARI 2021:
Maak vanaf vandaag gebruik van de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 februari 2021 ... Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen in deze markt, we hebben strategisch al wat kleine posities open staan.

Na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen. 

Schrijf u in via de link: https://www.usmarkets.nl/tradershop
?

Tot later,

Guy Boscart


Guy Boscart is directeur en eigenaar van www.usmarkets.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.