Jean-Paul: de positieve trend zet door

Door Jean-Paul van Oudheusden op 23 november 2020 15:37

De beurs kwam voortvarend uit de startblokken vanmorgen. Ik miste het eerste rendement, omdat ik voor het weekeinde de posities met de hoogste hefbomen had gesloten. Voor je het weet is door één slecht nieuwsbericht maandag je winst in rook opgegaan. Ik weet het, dit is geen strategie om vakantieman Royce nog in te halen, maar wel verstandig. 

Wat Royce en ik delen is de visie dat we deze week verder omhoog kunnen. Ik maakte er zelfs een Turbovideo over vanmorgen. Om met die trend mee te doen ging ik long in de AEX, de DAX en de Dow Jones. Ook nam ik nieuwe posities in Royal Dutch Shell en Prosus, omwille van dezelfde redenen als vorige week.

Prosus

Voor degenen die het spel spelen om van te leren: bij Prosus zie je de grillen van de beurs. Eind vorige week werd de koers opgestuwd in het zicht van nieuwe cijfers en het aandeleninkoopprogramma. Vanmorgen in het "fool's hour" (het eerste half uur van de handel) tikte Prosus al enthousiast €93 aan, om vervolgens weggeduwd te worden tot onder een eindje onder de €92. Beter om het eerste half uur niet te kopen... Prosus gaat het naar mijn mening echt wel doen, zowel op langere termijn als in deze laatste spelweek, maar met hoge hefbomen is timing (lees: een beetje geluk) wel belangrijk. Inmiddels zijn we weer bijna terug op €93 en pak ik een procentje op 4% a 5% op die positie.

De indices willen weer die doorstomen op het moment, dus keuzes voor individuele aandelen moeten in de laatste spelweek het verschil maken.

Met vriendelijke groet,

Jean-Paul