Guy: Hogere start, AEX kan nieuwe tussentijdse top zetten

Door Guy Boscart op 23 november 2020 08:47

 Een traditionele groene maandag zo te zien via de futures en een hogere slot in Azië vanmorgen waar de Nikkei (Japan) dicht bleef door een feestdag. Wall Street laat via de indicaties zo'n 0,3% winst zien, de indices op Wall Street verloren wel afgelopen vrijdag. Dat was niet zo in Europa waar de AEX bijna 6 punten hoger de week afsloot, de DAX won vrijdag 51 punten en via de futures zien we daar vanmorgen nog zo'n 100 punten bij komen. De AEX zal volgens de indicatie 4 punten hoger starten.

U kunt mij ook volgen via mijn Twitter account, ga naar ...  https://twitter.com/USMarkets??

De markt zal deze week opnieuw vooral kijken naar de ontwikkelingen rondom het coronavirus, ook de ontwikkelingen rondom een Brexit deal komt in beeld uiteraard hetgeen we een beetje vergeten met al het nieuws rondom corona. We krijgen ook nog wat cijfers over de economie in de VS en Europa deze week. ?Afgelopen weekend was er ook een G20-top die deze keer via een videoconferentie werd gehouden met de belangrijke wereldleiders, ze riepen vooral op om tot een betere samenwerking te komen in de strijd tegen de pandemie.

?Deze week is het Thanksgiving in de VS met vrijdag de bekende Black Friday koopjesdag. De beurzen zijn donderdag dicht in de VS en vrijdag komt er een korte sessie tot 19:00 zoals elk jaar.

?Technisch bekeken moest Wall Street een stapje terug vorige week en we zien nu steun rond de 28.500 bij de Dow Jones waar de GAP van 2 weken terug nog open staat. Ook de oude top in de buurt van de 29.000 punten valt nog op. Weerstand nu rond de topzone ofwel in de buurt van de 30.000 punten (net eronder). Bij de Nasdaq die het iets moeilijker heeft momenteel, scheelt niet zoveel maar toch, weerstand rond de 12.000 punten en een belangrijke steun rond de 11.500 punten nu.

?Bij de AEX zien we een doorbraak van de 600 punten met weerstand rond de 604-605 waar we vandaag al op kunnen uitkomen, later zien we de toppen van februari rond de 612 en de 620-625 zone. Steun nu de 598 en de 587 punten. Bij de DAX wacht de top rond de 13.350 punten en we komen daar nu dicht bij, als de index uitbreekt zien we de 13.500-13.550 punten als weerstand, daar wacht de top van februari. Steun nu de 13.050 en de 12.900 punten ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we vanmorgen rond de 1.187 dollar, de prijs van een vat Brent olie staat op 45,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu 1872 dollar kost.

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 FEBRUARI 2021:
Maak vanaf vandaag gebruik van de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 februari 2021 ... Ik blijf uiteraard zoeken naar kansen in deze markt, we hebben strategisch al wat kleine posities open staan.

Na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen. 

Schrijf u in via de link: https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot later,

Guy Boscart


Guy Boscart is directeur en eigenaar van www.usmarkets.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.