Jean-Paul: Climbing the wall of worry

Door Jean-Paul van Oudheusden op 18 november 2020 10:50

De toekomst ziet er zonnig uit, toch? Amerikaanse verkiezingen zijn beslist, China heeft weer een vijfjarenplan, de vaccins in ontwikkeling zijn beter dan verwacht, de overheden zijn bereid de economieën flink te ondersteunen. De Chinese exportcijfers waren deze week boven verwachting en vanmorgen komt ook scheepvaartbedrijf Maersk met positieve geluiden

Op de financiële markten ontstaat hoogtevrees. Het kan toch niet zo zijn dat we 'gewoon' de draad weer oppakken waar we die in januari hadden achtergelaten? Het fenomeen van stijgende beurzen ten tijde van economische stress worden sinds de jaren '50 ook wel 'climbing the wall of worry' genoemd.

Als rasoptimist verwacht ik dat we verder omhoog gaan. Met kleine stappen wellicht, maar daar hebben we turbo's voor. Omdat dit ook nog eens een spel is, dat volgende week vrijdag afloopt, moet de hefboom dan maar flink omhoog. Ik ga voor de brede markt met de AEX, DAX en, vooruit, Royal Dutch Shell. Mijn Prosusjes hebben er ook weer zin in vandaag, dus daar koop ik er nog een paar van bij.

Zoals in de weekvideo uitgelegd vind ik het geen beurs voor 'all in', maar door de hoge hefbomen is er exposure genoeg.

Met vriendelijke groet,

Jean-Paul

PS: voor wie meer wil weten over de training Aandelenanalyse die deze week van start gaat staat de video van de kick-off online. Inschrijven kan nog tot en met zondag.