Jim: Tesla Short (kort ritje voor de lol)

Door Jim Tehupuring op 17 november 2020 17:25

 Goedemiddag beleggers,

Tesla naar de S&P 500 index. Goed nieuws voor beleggers en gezien de omvang en ontwikkelingen bij Tesla terecht. Gisteren was Tesla grofweg $400 miljard waard en vandaag $450. 
Is er bij de autobouwer zelf iets veranderd? Nee. Natuurlijk zal er meer vraag naar aandelen Tesla komen doordat met deze 'inclusion' het aandeel door ETF-aanbieders (op de S&P) zal moeten worden gekocht en hetzelfde geldt voor fondsmanager die de S&P als selectiecriterium hanteren.
Meer vraag leidt uiteindelijk tot een hogere koers. De mate waarin daarop nu vooruitgelopen wordt is misschien wat overdreven. Dus als ik nu moet kiezen voor Tesla Long of Tesla Short dan kies ik de short voor de korte termijn. En dat kan met Turbo's.

Daarom de aankoop van 1000x Tesla Turbo Short 467.80

De stop loss ligt dichtbij, dus zoals gezegd is de trade echt gericht op de koerte termijn. Ik verwacht ze deze week ook weer te verkopen en leg ook alvast een limiet in om de helft de deur weer uit te doen.

Fijne avond!

En voor de Tesla-believers onder ons: dit heeft niks te maken met of ik negatief ben over Tesla als bedrijf of het aandeel op lange termijn. Wordt dus niet boos. Prive zit ik long, maar niet met de horizon van een paar dagen.Jim Tehupuring is Pro in de categorie Nederlandse aandelen en opties bij ProBeleggen. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.