Guy Boscart: Terugval op Wall Street, DAX krijgt het moeilijk

Door Guy Boscart op 13 november 2020 08:39

 Wall Street kreeg het moeilijk door dat het aantal besmettingen fors toeneemt in de VS, weer ?142.279 nieuwe besmettingen werden er geregistreerd en het aantal slachtoffers gaat richting de 250.000. Zo werd de hoop voor een snel vaccin de kop ingedrukt want het kan nog een tijd duren voor dat het er is voor iedereen.

US Markets ofwel mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets ...

De Dow Jones verloor uiteindelijk 1,1%, de SP 500 verloor 1% terwijl de Nasdaq 0,7% lager sloot. We zien weer dat de thuisblijf bedrijven het beter doen zodra de hoop op een snel herstel wordt getemperd. De VS blijft het zeer slecht doen wat betreft de controle van de pandemie.?

??Bedrijven die zeer gevoelig zijn voor corona kregen weer klappen, de Transport, reis organisaties en de industrie verloren dan ook fors. Amazon, Apple, Microsoft en Netflix verloren ook maar in mindere mate, deze aandelen stonden eerst nog hoger aan het begin van de sessie.

??FED voorzitter Powell zei gisteren dat de economie in de VS niet zomaar zal herstellen, we krijgen een paar uitdagende maanden en er komen mogelijk nieuwe lockdown maatregelen. Trump liet dat over zich heen gaan en is fel tegen een lockdown, zijn opvolger Biden is er juist een voorstander van en denkt veel meer in de richting van hoe we het hier aanpakken. Toch iets om rekening mee te houden, ofwel het moet nog even veel slechter gaan voor dat er verbetering komt. Wat wel duidelijk is dat de aanpak van Trump niet de goeie is/was ...

?De AEX kon nog in de plus sluiten gisteren en zet zo het getal 600 op slotbasis op de borden. Het is lang geleden dat de index boven de 600 punten sluit in ieder geval want dat was in februari. Vooral de rally van ASML dat nieuwe records aantikt viel op, pakweg 2 weken geleden stond ASML nog op €305, nu hebben we al de €357 op de borden zien verschijnen. Een dubbele top? Dat zullen we de komende dagen zien ... Shell doet een stapje terug na de recente rally van bijna 37%, op zich logische winstnemingen mijn inziens ... Waar het kan zal ik handelen, we nemen er wel de tijd voor uiteraard ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we vanmorgen rond de 1.18 dollar, de prijs van een vat Brent olie staat nu op 43 dollar. Een troy ounce goud kost vanmorgen 1878 dollar.

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 JANUARI 2021:
Maak gebruik van de aanbieding die loopt tot het einde van dit beursjaar, ofwel tot 1 januari 2021 ... Ik blijf zoeken naar kansen in de markt, we hebben strategisch al wat kleine posities open staan.

Meedoen kan nu via de speciale aanbieding tot 1 JANUARI voor €39, na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen. 

Schrijf u in via de link: https://www.usmarkets.nl/tradershop

?Tot later,

Guy Boscart


Guy Boscart is directeur en eigenaar van www.usmarkets.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.