Jim: het zit er weer op... helaas

Door Jim Tehupuring op 2 december 2019 15:16

Beste belegger,

Dankzij BNP Paribas mochten ook dit jaar weer duizenden mensen kennis maken met de mogelijkheden van Turbo's. Hopelijk hebt u er ook uw voordeel mee gedaan, meer geleerd over het instrument en wellicht een heel mooi rendement gemaakt. De winnaar eindigde met ruim 50% winst. Heel knap en van harte gefeliciteerd 'Soco'!

Mijn eigen rendement was zozo. Uiteindelijk geen euro verdiend en dat is jammer. De markt zat namelijk deze spelronde wat minder mee. Mijn beleggingsposities deden het redelijk, maar het verlies op ABN was ook behoorlijk. De tradingpositie (short op AEX/AMX) liep een tijdje perfect, maar de beursdaling stopte bij 589.

Uiteindelijk hebben Royce en Nico dankzij de stijging in de laatste week een mooie plus neer gezet. Royce van harte met de eerste plek. Aangezien je nooit meer dan 4-5% in de min hebt gestaan, was het risicomanagement goed op orde en dat is wat mij betreft het belangrijkste. Jammer dat het spel niet langer duurde, want ik had graag laten zien dat een goede waarderingsanalyse het uiteindelijk wint van de grafiek ;-)

Hoe nu verder?
De meeste posities in portefeuille heb ik niet enkel voor de spelperiode, maar ook vanuit lange termijn perspectief in mijn echte portefeuille. Zo heb ik bij ProBeleggen een short-positie, maar beleg ook in OCI, Galapagos en Unibail (met Turbo's). Wilt u blijvend 'gecoached' worden en doorlopend beleggingsideeen ontvangen? Dan bent u uiteraard van harte welkom bij ProBeleggen.

Leuk dat u meedeed, wellicht mijn stukken las en voor nu wens ik vooral heel veel succes op de beurs (met Turbo's)!

Groeten Jim


Jim Tehupuring is Pro in de categorie Nederlandse aandelen en opties bij ProBeleggen. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.