Nico Inberg: ABN niet zo slecht als markt denkt

Door Nico Inberg op 13 november 2019 09:26

De kwartaalcijfers van ABN Amro vallen de markt kennelijk wat tegen maar dat is vooral het gevolg van de te hoge winstinschattingen van de gemiddelde analisten.

Op IEX viel vorige week al een gematigder vooruitzicht te lezen en dat is redelijk uitgekomen. Hier lezen abonnees van IEX Premium onze analyse van vandaag.

https://www.iex.nl/Premium/Adviezen/489073/ABN-Amro-presteert-licht-beneden-de-lat.aspx


De bank wordt geplaagd door een toezichthouder die wil dat de bank alle klantendossiers doorspit en dat kost mankracht.

Momenteel werken 1400 mensen aan deze immense klus. Tegelijkertijd loopt er ook nog een onderzoek van het OM, zoals in september aangekondigd, naar mogelijke witwaspraktijken via ABN AMRO.

Daar kon ceo van Dijkhuizen natuurlijk niets over zeggen, evenals over zijn opvolging. De eventuele boete die ABN krijgt drukt op het sentiment rond deze bank.

Al met al geen grote, nare verrassingen en de licht negatieve koersreactie is jammer voor mensen die er al in zaten, maar biedt anderen ook weer kansen om op dit lage niveau wat op te pikken.

Mocht het wat doorzakken dan koop ik er nog een paar turbootjes bij. Overigens is de beurs vandaag helemaal al niet zo positief gestemd, dus dat speelt ook nog mee.

Vanavond nabeurs komt Altice met de cijfers, en morgenochtend SBM Offshore. Genoeg te doen voorlopig en het blijft spannend of we wel of niet definitief door de 600 punten breken.

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.