Nico Inberg: Volgende week 600!

Door Nico Inberg op 8 november 2019 17:11

We zijn op een haar na door de 600 punten met de AEX en dat had toch niemand (nou ja, een enkeling hier op kantoor) gedacht aan het begin van dit jaar.

Vandaag was ik te gast bij RTLZ om te praten over de stand van zaken op de beurs. De AEX heeft het dit jaar natuurlijk ontzettend goed gedaan maar er zijn ook aandelen voor wie dit min of meer een verloren jaar is.

Ik noem maar even de bouwers, de winkelvastgoedaandelen, de staalaandelen, de financials.....allemaal aandelen die op een of andere manier de man met de hamer tegenkwamen en daar nauwelijks van herstelden of erger nog: een enorme tik van meekregen.

In de AEX staan ABN en Mittal nog in de min voor dit jaar, beide rond de 15%.


Bij ABN is het wachten op de (mega) boete die het ongetwijfeld krijgt opgelegd en Mittal heeft natuurlijk last van de staaldumping vanuit China.

Vanmiddag heb ik even winst genomen op het turbootje ArcelorMittal. Je weet nooit wat er dit weekend weer te gebeuren staat en dan kunnen we maandag met frisse moed weer aan de slag.

De eerste week kenmerkte zich door een zeer sterke beurs die weinig twijfels kende: de weg omhoog is duidelijk ingezet.

Het lijkt erg op een eindejaarsrally, die dit jaar dan al erg vroeg is ingezet. Men gaat ervan uit dat noch de Brexit, noch de handelsoorlog roet in het eten zal gooien en we zullen begin volgend jaar zien of we ons daar in vergist hebben of niet.

Niettemin: de rente blijft, ondanks dalende staatsobligaties (en dus stijgende rentes) erg laag en is geen goed alternatief voor aandelen.

Goed weekend en tot volgende week.
Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.