Tips uit Webinar

Door Nico Inberg op 5 november 2019 10:14

Tips uit webinar

De beurs is vandaag weer vrolijk verder omhoog gegaan, al is het tempo wat lager dan gisteren. Hoewel de grote indices allemaal uitgebroken zijn, of op uitbreken staan, moeten we voorzichtig blijven.

De webinar van gisteravond kunt u via deze link terugkijken:

https://www.onlineseminar.nl/bnpparibas/archive/


In mijn portfolio bij de Slimste momenteel een aantal posities die ik gisteravond ook besprak. Ik wil even stilstaan bij de bouwers in Nederland.

Die doen het erg slecht op de beurs en daar hebben ze het zelf ook wel een beetje naar gemaakt. Telkenmale nieuwe waarschuwingen, uit de hand gelopen projecten en lage winstmarges vraten het vertrouwen van beleggers weg.

De stikstof en Pfas-crisis zijn problemen die buiten de schuld van de bouwers om er nog eens overheen komen.

Dat maakt echter ook dat de bouwers momenteel erg goedkoop zijn. Zowel BAM als Heijmans noteren 5-6 keer de winst. Bij BAM zijn er wel wat probleemprojecten, maar Heijmans is redelijk verschoond gebleven dit jaar.

Tel daarbij op dat VolkerWessels weer door de grootaandeelhouder van de beurs gehaald wordt en je hebt wellicht een mooi koopmomentje.

Ik ga ervan uit dat de politiek momenteel zijn stinkende best doet om in ieder geval de bouw weer wat lucht (schone lucht) te geven waardoor ik voor het einde van dit jaar wel wat opwaarts momentum zie voor de bouwers.

Moet BAM donderdag natuurlijk niet met nieuwe rampspoed komen.....Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.