ING, Euronav en PostNL

Door Nico Inberg op 31 oktober 2019 14:03

Beste beleggers,

Door drukte wat weinig gedaan deze week en dat is maar goed ook, de markt ligt er vandaag wat zwakjes bij. We verwerken de renteverlaging in de VS, een stroom aan kwartaalcijfers en een Chinese opmerking dat er kennelijk minder vertrouwen is in een goede afloop van de handelsoorlog.

Dat laatste blijft een apart fenomeen: markten blijven gevoelig voor kleine berichten die een mogelijke indicatie geven van een goede dan wel minder goede afloop.

Op goed nieuws rallyen beurzen, bij minder goed nieuws gaat het al snel weer omlaag. Jantje huilt, en Jantje lacht.

Vandaag drukt vooral Shell op de stand van de AEX. Het olieconcern noteert 3% lager terwijl de cijfers juist een stuk beter waren dan een kwartaal geleden.

Grote beleggers (pensioenfondsen, institutionele beleggers) nemen echter steeds vaker afscheid van olie-aandelen, de duurzaamheidstrend versnelt.

ING had best aardige cijfers en de markt weet niet goed hoe dat te interpreteren. Vanochtend stond het aandeel wat hoger, maar viel al snel ten prooi aan het overheersende negatieve sentiment.

Niet zoveel mis mee met ING: wel wat hogere kosten maar het groeit nog steeds: veel nieuwe klanten en waarschijnlijk gaat ING in Polen een mooie slag slaan.

Apple en Facebook presteerden naar verwachting goed en sloten allebei hoger nabeurs in de VS: Apple +2% en Facebook zelfs +5%.

In deze oefenweek nog snel twee kleine transacties gedaan: Euronav lag er gisteren goed bij in de VS, net als alle tankerbedrijven en ING gewoon, op basis van degelijke kwartaalcijfers.

Over Euronav zal ik volgende week in het webinar, nader ingaan. Een leuk speculatief aandeel, waar bijzondere dingen gebeuren.

Aanstaande maandagavond is het volgende webinar dus, met Guy en uiteraard de onvolprezen Janneke Willemse.


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.