TakeAway Turbo Long

Door Jim Tehupuring op 4 november 2019 09:31

Turbo Long Takeaway
TakeAway €72,50


Een positie die ik afgelopen donderdag innam tijdens de oefenweek gaat ook nu rechtstreeks in de 'echte portefeuille'. Maaltijdbezorger Takeaway met hefboom 4


Het bedrijf (bekend als thuisbezorgd) kende de afgelopen jaren een ongekende groei door en verstevigt haar positie door overnames. Zo nam het begin dit jaar Lieferando.de (van Delivery Hero) over, waardoor het ook daar een leidende positie heeft. De Duitse markt groeit hard. Met de voorgenomen fusie met JustEat ging het minder. Grootaandeelhouder Delivery Hero bezit als gevolg van de overname van Lieferando een fors belang in TakeAway en besloot dit deels af te stoten. Het gevolg is koersdaling voor TakeAway.
En daar kwam afgelopen week een bijzonder aspect bij: De grootaandeelhouder van Delivery Hero is Prosus (net genoteerd aan het Damrak). En dit bedrijf deed een concurrerend bod op JustEat. Volgt u het nog?
Hoe dan ook: het gevecht om monopolie in het land van maaltijden bezorgers is in volle gang. En TakeAway heeft inmiddels in de meeste landen waar ze actief is een dominante positie. Toevoeging van JustEat is regionaal gezien een slimme zet, maar ik ben bang dat TakeAway te veel hooi op z'n vork neemt. Vanuit dat perspectief lijkt het mij voor beleggers gunstiger als de fusie niet doorgaat.
Nu het aandeelook nog eens daalde in het kielzoch van een winstwaarschuwing van een Amerikaanse sectorgenoot, neem ik positie in TakeAway met hefboom 4.

Ik wil voor dik €10.000 aandelenwaarde beleggen. Dus normaliter zou dat betekenen grofweg 150 stuks (en dus ook 150 Turbo's). Door de wat hogere aandelenkoers is er bij Turbo's op TakeAway sprake van een zogeheten 'ratio'. Een deelfactor. Die is in dit geval 5, waardoor ik niet 1550, maar 750 Turbo's moet kopen om de gewenste positie te krijgenFijne dag!


Jim Tehupuring is Pro in de categorie Nederlandse aandelen en opties bij ProBeleggen. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.